Καθημερινά συλλαμβάνονται στον Έβρο 200-300 παράνομα διερχόμενοι μετανάστες, ενώ στα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας τους τελευταίους 9 μήνες αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί 96.398 άτομα, ενώ και στα ελληνικά σύνορα η Frontex έχει συλλάβει το 90% των παρανόμων μεταναστών που πέρασαν φέτος από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα στοιχεία ανέφερε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να τονίσει την σημαντικότητα της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Συνοριακής Επέμβασης στον Έβρο. H δύναμη που αποτελείται από 175 συνοριοφύλακες από τις 26 χώρες μέλη, εκτός Ελλάδος και από τις χώρες τις συνδεδεμένες με την συμφωνία Σένγκεν ,ειδικά εξοπλισμένους με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν την ανθρώπινη παρουσία.

Από την άλλη πλευρά, η Διεθνής Αμνησία εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την ανθρωπιστική κατάσταση στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις υποδοχής όπου θα μπορούν να τακτοποιούνται οι άνθρωποι, να εξετάζονται τα αιτήματά τους και να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες τους.

«Τονίζουμε ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης σαφούς πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Frontex σχετικά με την μεταχείριση παράτυπων μεταναστών. Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλες οι μεταφορές προς την Ελλάδα καθώς οι συνθήκες εκεί είναι εξευτελιστικές», δήλωσε ο διευθυντής; του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας Νίκολας Μπέγκερ.

ΠΗΓΗ VOA

Κάντε ένα σχόλιο