Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου, έπειτα από το κλείσιμο στρατοπέδων στα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα και την μεταφορά τους στην Άσσηρο, φαίνεται να υπάρχει σχεδιασμός για μεταφορά στην ίδια περιοχή και της 11ης Μηχανοκίνητης Mεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Έδεσσα, καθώς επίσης και της Στρατολογίας από την πόλη της Έδεσσας στην Βέροια.

Επειδή στην υπ’ αριθ. 12180/25-06-2010 ερώτησή μου, με την οποία ζητούσα διευκρινίσεις σχετικά με το εάν επρόκειτο να μετακινηθούν στρατιωτικές μονάδες του Νομού, δόθηκε από σας απάντηση η όποια αναφέρει επί λέξει: «Για τα ζητήμτα που τίθενται στην ερώτηση ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της 8-7-2010 στο Γραφείο μου με τη συμμετοχή των Boυλευτών του Ν. Πέλλας, του Δημάρχου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών».

Επειδή στην αναφερθείσα αυτή σύσκεψη, πλην των μονάδων που τελικώς , μετακινήθηκαν, δεν έγινε καμία αναφορά για οποιαδήποτε άλλη ενδεχόμενη μεταφορά ή μετακίνηση και εν προκειμένω της 11ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της Στρατολογίας που εδρεύουν στην Έδεσσα!

Αυτά δηλώνει στην ΒτΕ ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης και ρωτάει τον ΥΕΘΑ

1. Έχει πράγματι προταθεί η μεταφορά της 11ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας , Πεζικού και της Στρατολογίας από την Έδεσσα. στην Άσσηρο και Βέροια αντίστοιχα;

2. Εάν vαι, προτίθεστε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή της μεταφοράς αυτής, αφενός αφουγκραζόμενος τη θέληση της τοπικής , κοινωνίας και αφετέρου τηρώντας και την προσωπική σας δέσμευση στην προαναφερθείσα σύσκεψη;

Σε απάντησή του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με γνώμονα πάντα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και με στόχο τη μέγιστη δυνατή εκλογίκευση των λειτουργικών δαπανών, επικαιροποιεί διαρκώς τις μελέτες για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων του ΣΞ, χωρίς ωστόσο έως σήμερα να έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τη ΙΙ Μ/Κ ΜΠ στην Έδεσσα.

Με δεδομένη την πλήρη μηχανοργάνωση των στρατολογικών υπηρεσιών και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω του διαδικτύου, το ΥΠΕΘΑ αναδιοργανώνει τα Στρατολογικά Γραφεία ώστε να εξυπηρετούνται οι δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.

Κάντε ένα σχόλιο