Εξαιρετική η επιλογή του ΣΑΓΕ για την προαγωγή του Υποστράτηγου κ. Γεωργίου Σεφερλή σε Αντιστράτηγο και ακόμη σοφότερη η τοποθέτησή του στη θέση του Α Υπαρχηγού ΓΕΣ από το ΚΥΣΕΑ. Καταδρομέας και ταυτόχρονα ειδικός σε θέματα Στρατιωτικών Σχολών ήταν ακριβώς ότι χρειάζονται οι Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές αφού ως Α Υπαρχηγός ΓΕΣ είναι πλέον αρμόδιος για τη Στρατιωτική Εκπαίδευση.

Όχι μόνο θεωρείται προσωπική επιλογή του σημερινού Αρχηγού ΓΕΣ αλλά ως ακομμάτιστος στρατιωτικός και λόγω του σημαντικού έργου του στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου δεν συνάντησε καμία διαφωνία στον πολιτικό κόσμο. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θεωρεί την επιλογή αυτή εξαιρετική. Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία του νέου Α Υπαρχηγού ΓΕΣ:

Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Σεφερλής γεννήθηκε στο Αλιβέρι Ευβοίας το 1955, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 και αποφοίτησε το 1978 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου την 07 Μαρ 09. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε Μονάδες του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων και ως επιτελής σε Σχηματισμούς και Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, ενώ ως ειδικός επιτελής υπητέτησε στην Φρουρά Λάρισας στο JHQ-SC/SIGNAL GRP. Ως Υποδιοικητής υπηρέτησε στην 32 ΤΑΞ Π/Ν «ΜΟΡΑΒΑΣ», ενώ διετέλεσε Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, Φρουρά Ρεντίνας, της 96 ΑΔΤΕ, Φρουρά Χίου και της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ, Φρουρά Έδεσσας. Επίσης έχει υπηρετήσει στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου ως εκπαιδευτής. Είναι απόφοιτος του συνόλου των Σχολών του όπλου του και των Σχολών των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομών, Αλεξιπτωτιστών, ΜΥΚ), καθώς και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Του έχουν απονεμηθεί τα μετάλλια και οι διαμνημονεύσεις που αντιστοιχούν στον βαθμό του. Είναι νυμφευμένος και έχει δυο γιούς.

Κάντε ένα σχόλιο