Σχέδια Πυρηνικών Όπλων - ΙσραήλΤο Κέντρο Ελέγχου Όπλων αναμένει σύντομα δηλώσεις της Τουρκίας για τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ. Οι δηλώσεις αυτές θα σημάνουν τη δικαιολογία της Τουρκίας για την επιτάχυνση της κατασκευής του πυρηνικού της εργοστασίου καθώς και την έναρξη ήπιων επιστημονικών δραστηριοτήτων στην τεχνολογία πυρηνικών όπλων.

Είναι γνωστό πλέον ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει με αναμφισβήτητα στοιχεία ο ακτιβιστής (πρώην επιστήμονας πυρηνικών όπλων του Ισραήλ) Μόρντεχαϊ Βανούνου. Στην εικόνα που έδωσε ο Βανούνου βλέπουμε τον πρότυπο θύλακα πλουτωνίου που χρησιμοποιεί το Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του στη Διμόνα. Οι πυρηνικές κεφαλές του Ισραήλ μπορούν να τοποθετηθούν στους βαλλιστικούς πυραύλους Ιεριχώ 1 και Ιεριχώ 2 (με βεληνεκές 15000 χιλιόμετρα) καθώς και σε αeροσκάφη F15, F16 ενώ τα υποβρύχια Dolphin που διαθέτει εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους τύπου Κρουζ. Ο μοναδικός λόγος που τα δεκάδες εκατομμύρια των Αράβων (η τα εκατοντάδες των ισλαμιστών) δεν έχουν “καταπιεί” ακόμη το Ισραήλ είναι η πυρηνική τους αποτροπή. Στον πόλεμο των έξι ημερών αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ είχε οπλίσει τα πυρηνικά του όπλα και σημάδευε τα Αραβικά κράτη ενημερώνοντας τις ΗΠΑ για την επικείμενη έναρξη πυρηνικού πολέμου. Η πρώτη έκρηξη πυρηνικού όπλου σε Αραβική πρωτεύουσα θα ξεκινούσε ένα παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο αφού η Ρωσία θα έπρεπε να επέμβει προκειμένου να διαφυλάξει τους συμμάχους της και τα συμφέροντα της αφού ποτέ δεν συμφώνησε με την πυρηνική δύναμη του Ισραήλ (ουσιαστικά ψυχροπολεμικό σύμμαχο των ΗΠΑ). Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα δώσει πλήθος πηγών που αναφέρουν το ρόλο των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ στον πόλεμο των έξι ημερών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παγώσουν τα Αραβικά κράτη και για ένα μικρό (αλλά ικανό) διάστημα να μην μπορούν να αντιδράσουν.
Φυσικά, το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη μη εξάπλωσης πυρηνικών όπλων και θεωρείται ως πυρηνική δύναμη από τον τ.Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Αντίστοιχα η Τουρκία κινείται ταχύτατα προς την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα και συνεργάζεται με το Πακιστάν σε διάφορους τομείς πυρηνικής τεχνολογίας. Η Ελλάδα ακόμη και σήμερα έχει δυστυχώς ουσιαστικά καταργήσει την Έδρα Ειδικών Όπλων στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών. Η Έδρα αυτή παρείχε σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις στους Έλληνες αξιωματικούς ώστε να εξουδετερώσει το φόβο που γεννάει η άγνοια για τα πανίσχυρα όπλα μαζικής καταστροφής.

Κάντε ένα σχόλιο