Κώστας Σπηλιόπουλος ΥΦΕΘΑ Πολεμικό ΝαυτικόΟ Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρευρισκόμενος στον εορτασμό της 68ης Επετείου της βυθίσεως του Υ/Β «Κατσώνης», στη Σκιάθο, μεταξύ άλλων δήλωσε : «Πρέπει, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουμε σήμερα, εδώ που είμαστε, πως εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος και ως χώρα και αν θέλουμε να παραδώσουμε μια καλύτερη πατρίδα στα παιδιά μας, πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε πράγματα από την ζωή μας.

Δεν μας ζητά κανείς να θυσιάσουμε την ίδια, τη ζωή μας όπως οι αξιωματικοί και οι ναύτες του Υ/Β «Κατσώνη», που είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις θυσίας, αλλά να επιδείξουμε την αυτογνωσία, την αυτοκριτική, την συναίσθηση του ελέγχου που πρέπει να έχουμε και κυρίως του ρόλου που πρέπει να παίξουμε, σε αυτή την δύσκολή πορεία που έχει μπροστά της η πατρίδα.
Είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, πάντα, στα δύσκολα μπορεί και ανασταίνεται. Μπορεί να κινητοποιεί τις δυνάμεις της, τους πολίτες, το έθνος ολόκληρο και νομίζω πως αυτή την στιγμή αυτό χρειάζεται, για να μπορέσουμε πραγματικά να ανορθώσουμε και πάλι την πατρίδα μας. Να μπει σε έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Να χτίσουμε μια χώρα ισχυρή, για να είναι αυτή η χώρα εγγύηση στην περιοχή. Γιατί μόνο όταν είναι μια χώρα ισχυρή, μπορεί πραγματικά να εγγυηθεί την ειρήνη, την πρόοδο και την ομαλή πορεία του έθνους».

Κάντε ένα σχόλιο