Αντιναύαρχος κ.Γ.Καραμαλίκης ΑΓΕΝ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρέστη σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής ΑΓΕΝ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ κ. Γεώργιο Καραμαλίκη, ο κ. Βενιζέλος είπε τα εξής:

«Kύριε Αρχηγέ,

γράψατε μία σελίδα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού. Χάρηκα ιδιαίτερα τη συνεργασία μας τους πέντε –σχεδόν- αυτούς μήνες. Εξετίμησα την ευθύτητα του χαρακτήρα σας και τη συνολική γνώση των προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαθέτετε. Διαγράψατε μία πλήρη τροχιά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και φεύγετε με τιμή, φεύγετε πλήρης.

Σας εύχομαι τώρα, σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σας, να έχετε υγεία, να χαίρεστε την οικογένειά σας, να καμαρώνετε τα παιδιά σας και να αφιερώσετε τις δυνάμεις σας και τον χρόνο σας στην υπεράσπιση και την υποστήριξη του δημοσίου συμφέροντος. Γιατί και ο κάθε πολίτης έχει υποχρέωση να συμβάλει ώστε να ξεπεράσουμε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Μία χώρα που έχει τεράστιες δυνατότητες, μία χώρα που κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταπεινώνει διεθνώς, μία χώρα που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της πολύ μεγάλες προοπτικές και πολύ μεγάλη ασφάλεια. Και είμαι βέβαιος ότι τώρα που θα βλέπετε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία, έξω από στο στρατόπεδο, έξω από το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, έξω από το Ναύσταθμο, θα έχετε τη δυνατότητα και την ικανότητα να συλλάβετε όλη αυτήν την μεγάλη εικόνα και να βοηθήσετε και εσείς ως πολίτης, ώστε να πετύχουμε τους ενιαίους εθνικούς μας στόχους όλοι οι Έλληνες.

Σας εύχομαι λοιπόν το καλύτερο, σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σας»

Κάντε ένα σχόλιο