Δημόκριτος ΖερβάκηςΜε ιδιαίτερη χαρά ο Διευθυντής του EKEO Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος πληροφορήθηκε την προαγωγή ενός παλιού σπουδαστή του στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (1998-1999) του Ταξίαρχου πλέον κ. Δημόκριτου Ζερβάκη. Το EKEO εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον νέο ταξίαρχο και παρουσιάζει το βιογραφικό του όπως αναρτήθηκε από άλλα ΜΜΕ στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, καθήκοντα διοικητή της 96ΑΔΤΕ «Χίος», ανέλαβε πρόσφατα ο ταξίαρχος Δημόκριτος Ζερβάκης που παρέλαβε τη σκυτάλη από τον επί δύο χρόνια ταξίαρχο του νησιού Μ. Μεϊμάρη. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους στελεχών, οπλιτών και κόσμου στο στρατόπεδο «Γκιάλα», ο απερχόμενος διοικητής εξήρε το έργο των στελεχών της ταξιαρχίας, τονίζοντας ότι η 96 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, αποτελεί μία από τις πιο μάχιμες μονάδες της διοίκησης του Αρχιπελάγους.

Την ίδια ώρα, το στίγμα της διοίκησής του έδωσε μέσα από την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του, ο νέος ταξίαρχος του νησιού Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η δικαιοσύνη και ο επαγγελματισμός θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους θα διοικήσει την 96 ΑΔΤΕ.
«Η διοίκηση ενός στρατιωτικού σχηματισμού σε μία σημαντικά εθνική γεωγραφική θέση όπως το Αρχιπέλαγος, αποτελεί πρόκληση για τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που τη στελεχώνουν. Ο πήχης που έχει μπει ψηλά από τους προκατόχους μου αποτελεί για μένα το σημείο έναρξης της δικής μου διοίκησης. Υπόσχομαι να διοικήσω με σωφροσύνη, δικαιοσύνη, επαγγελματισμό και συναδελφικό πνεύμα», ανέφερε ο ίδιος.
Στην τελετή μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, ο Μητροπολίτης Μάρκος, πλήθος αιρετών, στελεχών του στρατού αλλά και κόσμου.

Ακολουθεί βιογραφικό του νέου Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ

Γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στις Στρατηγικές Σπουδές του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ. Επίσης, έχει υπηρετήσει στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) στο ΚΟΥΒΕΪΤ – ΙΡΑΚ και ως επιτελής στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει διοικήσει την 194η Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) και την 156η Αυτοκινούμενη Μοίρα Μέσου Πυροβολικού PzH. Διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, ενώ πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, καθώς και το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.
Δείτε εδώ φωτογραφία του Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου με τον σπουδαστή του Ταγματάρχη τότε κ. Δημόκριτο Ζερβάκη (πρώτος από δεξιά) στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (1999)
Δημόκριτος Ζερβάκης
.
Πηγή http://masticnews.blogspot.gr/2012/08/96.html
YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.