Μήνυμα του Διευθυντή

Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που ορισμένες χώρες κατασκεύασαν και διαθέτουν δίνουν το δικαίωμα σ’αυτές να χαρακτηρίζονται υπερδυνάμεις. Είναι λοιπόν προφανές ότι οι οπλικές τους γνώσεις φυλάσσονται αυστηρότατα ώστε καμία άλλη χώρα να μην ενταχθεί στην τάξη αυτή. Οι Έλληνες πρέπει, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε τις γνώσεις της χώρας μας γύρω από τον έλεγχο και τις επιπτώσεις των όπλων μαζικής καταστροφής, των φορέων τους (π.χ. πυραυλικά συστήματα) καθώς και κάθε σύγχρονου συμβατικού όπλου. Το Επιστημονικό Συμβούλιο, οι Ερευνητές καθώς και ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας του EKEO θα αποτελέσουν μια μόνιμη πηγή τεχνογνωσίας για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η ίδρυση του EKEO ικανοποίησε τη μόνιμη απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για έναν έγκυρο και ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα εκπόνησης έρευνας και παροχής πληροφοριών σε θέματα οπλικής, στρατιωτικής και αντιτρομοκρατικής επιστήμης. Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών που δέχεται η ιστοσελίδα και το κανάλι μας μηνιαίως καθώς και από το πλήθος των εμφανίσεων της Διεύθυνσης του EKEO στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη Google Analytics η ημερήσια επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του EKEO ξεπερνά μερικές φορές τους 4000 επισκέπτες ενώ αντίστοιχη είναι και η επισκεψιμότητα  στο ιστοκανάλι μας στο YouTube (www.ArmsControl.TV) . Όλες οι διαδικτυακές δομές του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO) συγκεντρώνουν κάθε μήνα (έτος 2012) τουλάχιστον 80.000 διακριτούς επισκέπτες (ιστοσελίδα, κανάλι κλπ) χωρίς να υπολογίζουμε τις αναδημοσιεύσεις των αναρτήσεων μας σε άλλα ιστολόγια, τις επισκέψεις των εκατοντάδων φίλων του EKEO στο Facebook και της Ομάδας ΣΣΕ στο Facebook (που σίγουρα αυξάνουν αυτό το ελάχιστο όριο των μηνιαίων διακριτών αναγνωστών μας κατά πολλές χιλιάδες)

Το EKEO ως μη κρατικός τεχνολογικός-ερευνητικός φορέας έχει διοικητική και λειτουργική ανεξαρτησία. Η μη κερδοσκοπική φύση του ως κοινωφελές ερευνητικό κέντρο επιτρέπει σε κάθε Έλληνα πατριώτη να στηρίξει το έργο της και να συμβάλλει υλικά και ηθικά χωρίς γραφειοκρατικούς περιορισμούς.

Το EKEO φιλοδοξεί να παίξει ένα κυρίαρχο ρόλο στην οπλική, αμυντική και αντιτρομοκρατική επιστήμη της χώρας μας. Ελπίζω οι Έλληνες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων εφάμιλλο αυτών των μεγάλων δυνάμεων προς όφελος της πατρίδος μας και όλης της ανθρωπότητας.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων