Φωτογραφικό Αρχείο του Διευθυντή


Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής με τον Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Ηγεσίας του ΓΕΣ (Ιανουάριος 2017)
.

Ο κ. Α Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντγος Αντώνιος Νομικός με τον Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο (ο οποίος επέβλεψε το 1998 στην ΑΣΠ τη διατριβή του κ. ΑΥ/ΓΕΣ) στην τελετή παράδοσης παραλαβής της Ηγεσίας του ΓΕΣ (Ιανουάριος 2017).
.


Ο τ. Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Γκίνης με τον Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο

Στην αίθουσα τελετών της ΣΣΕ με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή Δρ. Δημήτρη Νανόπουλο τον οποίο προσκάλεσε η ΣΣΕ μετά από πρόταση του Διευθυντή τομέα Φυσικών Επιστημών ΣΣΕ Αν.Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου για την επιμόρφωση των Ευελπίδων σε θέματα φυσικής υψηλών ενεργειών (11 Ιαν 2013). Στον Καθηγητή Δ. Νανόπουλο επιδόθηκε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της ΣΣΕ (ανά χείρας στην ένθετη φωτογραφία)

.

Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Δεκέμβριος 2011)

Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Δεκέμβριος 2011)

.

Έκρηξη στη Ναυτική Βάση (Ευάγγελος Φλωράκης) στην Κύπρο (Ιούλιος 2011) . Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου (Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης), η Διευθύντρια του Γενικού Χημείου της Κύπρου (Δρ. Πόπη Κανάρη) και ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος σε κατεπείγουσα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου για τη διαχείριση του ατυχήματος και των επιπτώσεων του.

.

Ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος (αριστερά) με τον Α/ΓΕΣ Αντγο κ. Φραγκούλη Φράγκο, τον Α/ΥΓΕΣ Αντγο κ. Παναγιώτη Τσολακίδη (δεξιά) και τον Διοικητή ΣΣΕ Υπτγο κ. Γεώργιο Μπασιακούλη (μέση) στις 19 Νοεμβρίου 2010 ημέρα εορτής Ενόπλων Δυνάμεων στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ

.

Ο κ.Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ.Δημήτριος Βούλγαρης και ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος στην αίθουσα τελετών της ΣΣΕ (2008). Διακρίνεται στη μέση ο Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιος Ζιούτας

.

.

Μόνιμο μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) από το 2001 και επί σειρά ετών Διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής της ΣΣΕ

Διδασκαλία της φυσικής των πυραυλικών συστημάτων

.

.

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος δίνοντας διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Μαίρυλαντ (ΗΠΑ)

.

Ταυτότητα μέλους της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ (ΗΠΑ)

 


.

Βραβείο Έρευνας Πολεμικού Ναυτικού 2002

Ο κ.Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος κ.Α.Αντωνιάδης απονέμει το 2002 στον Δρ.Θεόδωρο Λιόλιο το βραβείο του Πολεμικού Ναυτικού για τις μελέτες του στα ειδικά όπλα (Πολεμικό Μουσείο 2002)

Ο κ.Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος κ.Α.Αντωνιάδης (μέση) και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος κ.Γεώργιος Χατζής (δεξιά) με τον Δρ.Θεόδωρο Λιόλιο (Απονομή Βραβείου Πολεμικού Ναυτικού 2002)

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος απευθύνεται στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού την ημέρα της βράβευσής του (Πολεμικό Μουσείο 2002)

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος κ.Γεώργιος Χατζής συνομιλεί με τον Δρ.Θεόδωρο Λιόλιο στην δεξίωση που έλαβε χώρα στο πολεμικό μουσείο την ημέρα βράβευσης του.


.

Τιμητική Διάκριση Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1998)

.

 

.

Διδασκαλία στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999)

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999)

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999) μαζί με συναδέλφους καθηγητές αξιωματικούς

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999) μαζί με φοιτητές του αξιωματικούς

Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος σε νεαρή ηλικία στον Ελληνικό Στρατό ως Εκπαιδευτής Ειδικών Όπλων σε Νατοϊκή Αξιολόγηση (σε πρώην πυρηνική Νατοϊκή βάση) (1998)

.

Φοιτητικά και Μαθητικά Χρόνια

Καθηγητής Αγγλικών και Διευθυντής Σπουδών του μεγαλύτερου φοιτητικού ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών της Θεσσαλονίκης (1990-96)

.

Καθηγητής Αγγλικών και Διευθυντής Σπουδών του μεγαλύτερου φοιτητικού ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών της Θεσσαλονίκης (1990).

.

 

Πρωτοετής φοιτητής φυσικής (1987)

.

Ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος σε νεαρή ηλικία (Γυμνάσιο-Λύκειο) δούλευε περίπου δύο μήνες κάθε Καλοκαίρι ως εργάτης οικοδομών σε διάφορα συνεργεία οικοδομών του Βελεστίνου υποστηρίζοντας την οικογένεια του.

.

1983 – (14 ετών στην αυλή του σπιτιού μου στο Βελεστίνο με τη γιαγιά μου Αλεξάνδρα και τη μικρή μου αδερφή Μαρία). Πίσω κάτω από τους τσίγκους διακρίνεται ο φούρνος της μάνας μου και πιο δεξιά η βρύση της αυλής. Πίσω αριστερά ο περιστερώνας όπου στη βάση του υπάρχει η αυτοσχέδια σκούπα της αυλής (there was no such thing as a vacuum cleaner). Η γιαγιά καθόταν σε ένα τελάρο που είχε βάλει πάνω του ένα πατάκι. Έψηνε η μάνα στο φούρνο (όταν δεν δούλευε μεροκάματο στα χωράφια) και εμείς παίζαμε στην αυλή χωρίς να ξέρουμε καν τι σήμαινε πανεπιστήμιο και επιστήμη αλλά παλέψαμε, τα βρήκαμε και τα κερδίσαμε (φροντιστήριο έκανα μόνο στην τελευταία τάξη του Λυκείου σε δυο τρία μαθήματα). (Από την ιστοσελίδα του Δρ.Θ.Λιόλιου στο facebook)

.

Τεσσάρων ετών και ήδη… οπλισμένος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡ.Θ.ΛΙΟΛΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK