Από τα Γιάννενα όπου βρίσκεται εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 97η επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Από εδώ από τα Γιάννενα και μέσα σε συνθήκες δύσκολες για τον τόπο, για την εθνική οικονομία, μπορούμε να στείλουμε ένα απλό, ενωτικό και αισιόδοξο μήνυμα. Οι Έλληνες δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι. Κανείς διεθνώς δεν έχει το δικαίωμα να ταπεινώνει μια χώρα που έχει προβλήματα, που έχει ευθύνη για τα προβλήματά της, αλλά που έχει τεράστιες δυνατότητες.

Το θέμα μας λοιπόν είναι να δώσουμε ξανά στην ελληνική οικονομία, σε ολόκληρη τη χώρα την προοπτική και τον δυναμισμό που αξίζει. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ενωμένοι, με σχέδιο, όπως ακριβώς προτείνει, όπως ακριβώς αγωνίζεται να κάνει η κυβέρνηση. Θα το πετύχουμε γιατί δεν έχουμε άλλη λύση».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Τασούλας μας είπε πριν ότι υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης γιατί καθυστέρησε να λάβει μέτρα…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η συζήτηση για τον επιμερισμό των ευθυνών στον τόπο μας είναι πάντοτε μια συζήτηση μικρόψυχη, μια συζήτηση αδιέξοδη. Οι ευθύνες καταλογίζονται από τον ελληνικό λαό στις εκλογές. Και είδαμε τον Οκτώβριο, μόλις πριν από τέσσερις μήνες, πώς καταλογίστηκαν οι ευθύνες, με τι καθαρό και συντριπτικό τρόπο. Τώρα το ζήτημα δεν είναι να φτάσουμε σε αδιέξοδο και μετά να κατανείμουμε τις όποιες ευθύνες, όπως έχει πει και ο ελληνικός λαός που έχει δείξει τους υπευθύνους. Το θέμα μας είναι να αποφύγουμε το αδιέξοδο, να υπερβούμε την κρίση. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εφαρμόζοντας ένα σχέδιο με σκληρά αλλά δίκαια μέτρα, ένα σχέδιο που έχει και επόμενη μέρα, ένα σχέδιο που δίνει την βεβαιότητα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι την επομένη της κρίσης θα έχει μια διασφαλισμένη θέση καλύτερη από τη σημερινή

ΠΗΓΗ:ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο