Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία διότι:

1.Μόνο το νοτιότερο τμήμα τους, ήτοι «ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηρίου και περί την Δοϊράνη» (Ακαδημία Αθηνών) ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Βασιλείου της Αρχαίας Μακεδονίας. Δηλαδή περίπου το 10% της σκοπιανής επικρατείας.

2.Οι πρόγονοι των σημερινών Σλάβων πολιτών της γείτονος ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Μεγαλέξανδρο. Οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο φύλο ελληνικό, όσο οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες. Στην ιστορία δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος, όπως δεν υπήρξε αθηναϊκό ή σπαρτιατικό έθνος.

3.Μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ομιλούμενη στα Σκόπια ψευδώνυμη μακεδονική είναι μεταπλασμένο βουλγαρικό ιδίωμα και φυσικά δεν τη μιλούσε ούτε ο … Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

4.Το ιδεολόγημα της διαιρεμένης Μακεδονίας είναι σταλινοτιτοϊκό κατασκεύασμα. Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν διαιρέθηκε καμία Μακεδονία. Προσαρτήθηκαν στις βαλκανικές χώρες τμήματα της οθωμανικής επικρατείας που απελευθέρωσαν οι στρατοί τους.

5.Τα περί «συνταγματικού ονόματος» φληναφήματα είναι ανάξια σχολιασμού. Το σύνταγμα των Σκοπίων (όπως και κάθε χώρας) άλλαξε, ξανάλλαξε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναλλάξει.

Η Ελλάδα παρά τα κατά συρροήν και κατ΄ εξακολούθηση λάθη μας μπορεί να κερδίσει το όνομα με άμεσες, γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις:

α) Veto για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

β) Καταγγελία της Ενδιάμεσης λόγω λήξεως αλλά και συνεχών και συστηματικών παραβιάσεών της από τα Σκόπια.

γ) Διακοπή της δωρεάν ελληνικής οικονομικής βοήθειας προς Σκόπια, η οποία υπήρξε ως τώρα τεράστια. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έφτασε τα 74.000.000 ευρώ.

δ) Αναθεώρηση επενδυτικών προγραμμάτων των ελληνικών κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων και του πολιτικού σχεδιασμού εκ μέρους μας. Δεν είναι ανέκδοτο να είμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής στη γείτονα και αντί να την «αγοράσουμε» στην έκφραση του Συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγού Σκόουκροφτ έχουμε καταστεί όμηροί της;

ε) Απόφαση για δημοψήφισμα. Το σημερινό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου αν δεν μπορεί να λυθεί με ριζική αναθεώρηση των επιλογών τους ας καλέσουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει εκείνος.

Ακολουθούν παλαιότερες  δηλώσεις (2008) του Στέλιου Παπαθεμελή στο Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων για το Σκοπιανό:

YouTube Preview Image
Κάντε ένα σχόλιο