71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” : ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γεράκι με ανοικτά φτερά έτοιμο να προσγειωθεί και δόρατα χιαστί, πλαισιωμένα από κλάδους δάφνης. Συμβολίζουν τη δυναμική επέμβαση της Ταξιαρχίας από αέρος, σε κάθε μάχη.
ΡΗΤΟ:”ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝΙ” (Επάνω σε αέρινα φτερά).

“Ο τιθείς νέφη την επίβασην αυτού, ο περιπατών επί πτερύγων ανέμων. Ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους λειτουργούς αυτού πυρός φλόγα. Ο θεμελιών την γην επί την ασφάλειαν αυτής ου κλιθήσεται εις τον αιώνα του αιώνος”.

Ψαλμός του Δαυίδ ργ’ (103) (περίπου 1000 π.Χ.)ς

“…Αυτός Που περπατά πάνω σε αέρινα φτερά. Αυτός που κάνει τους αγγέλους του πνεύματος και τους λειτουργούς του πύρινη φλόγα. Αυτός που θεμελιώνει τη γη με ασφάλεια…”

Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε τον Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων το έτος 1998 στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (με πολιτική ενδυμασία) με την ιδιότητα του Καθηγητή της Έδρας Ειδικών Όπλων ενώ τρίτος από δεξιά (μυστακιοφόρος) είναι ο σημερινός Αντιστράτηγος εν αποστρατεία των Ειδικών Δυνάμεων Στρατηγός Χρήστος Μαρκαντώνης.  Ο Στρατηγός Μαρκαντώνης στην ίδια φωτογραφία του 1998 είχε το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη ενώ στο βίντεο που ακολουθεί έχει τον βαθμό του Ταξιάρχου και Διοικητή της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Ο Στρατηγός Χρήστος Μαρκαντώνης διατέλεσε Διοικητής της ΕΛΔΥΚ και αγαπήθηκε πολύ από όλους τους αξιωματικούς που δίδαξε και διοίκησε. Ο Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων Δρ. Θεόδωρος Λίολιος εκφράζει σεβασμό και εκτίμηση για τον αγαπητό φίλο και παλιό συνεργάτη Στρατηγό Χρήστο Μαρκαντώνη.

YouTube Preview Image
Κάντε ένα σχόλιο