Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ περνούν σήμερα τη μεγαλύτερη περίόδο της θητείας τους μέσα σε κινδύνους και μάχες. Ένας αριθμός αυτών δεν θα επιστρέψει ποτέ στην πατρίδα ενώ αρκετοί θα αποκτήσουν μόνιμη αναπηρία. Ο βαρύς εξοπλισμός τους φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί όπου δύο από αυτούς προσπαθούν να ανέβουν σε μία καμήλα σε μια προσπάθεια να βρουν διασκέδαση εκεί όπου μόνο θάνατος και πείνα υπάρχουν. Παρατηρήστε τον βαρύ οπλισμό και την ενδυμασία τους σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι πάνω από σαράντα βαθμούς Κελσίου. Είναι πολύ βαρύ το τίμημα της κατάκτησης μιας χώρας την οποία ο κατακτητής δεν θα συνηθίσει ποτέ.

Δείτε ακόμη τα παιδάκια στο Ιράκ που τρέχουν πίσω από τα αυτοκίνητα των αμερικανών στρατιωτών ζητιανεύοντας. Ακούστε τα κέρματα που τους ρίχνουν αυτοί στο δρόμο και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών. Στις άκρες των δρόμων βλέπουμε τους σκουπιδότοπους που υπάρχουν παντού στις πόλεις του Ιράκ. Αυτοί οι μικροί ζητιάνοι μια μέρα θα γίνουν πολεμιστές που θα θυμούνται το σημερινό εξευτελισμό τους και θα  εμφανιστούν παντοδύναμοι και οργισμένοι μπροστά στους κατακτητές τους.  Τα κέρματα που τους ρίχνουν είναι λίπασμα στο μίσος που γεννιέται τώρα στις ψυχές τους. Η ιστορία των λαών επαναλαμβάνεται με μια μονότονη συνέπεια.

Κάντε ένα σχόλιο