Με διαταγή του ΓΕΣ από 18 Μαρτίου 2010 ο Ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς τοποθετήθηκε ως Διοικητής της ΣΜΥ. Ο Ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων τον Σεπτέμβριο του 1976 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1980 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη το 1992, Αντισυνταγματάρχη το 1997, σε Συνταγματάρχη το 2004 και σε Ταξίαρχο το 2008.  Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Ομοίως αποφοίτησε από το Σχολείο Ειδικών Δυνάμεων της Γερμανίας, Σχολείο ανιχνευτών στις ΗΠΑ και διετέλεσε εκπαιδευτής και Δντής Δνσεως στο Διεθνές Σχολείο Περιπόλων Μακράς Ακτίνος (ΔΣΠΑΜΑ) στη Γερμανία. Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Δντής 3ου ΕΓ του JCSC στον Τύρναβο και Δντής 9ου ΕΓ στο SHAPE στο Βέλγιο και Δντής Σχεδίων το ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων, της Ελλ Δυνάμεως Βοσνίας, της Ελλ. Δυνάμεως Αφγανιστάν. Το τελευταίο έτος διοίκησε την 79 ΑΔΤΕ απ’ όπου και τοποθετήθηκε Δκτής της ΣΜΥ. Τιμήθηκε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Είναι νυμφευμένος με τη Σαραντάκου Μαρία και έχει δύο κόρες, τη Βασιλική και τη Θεοδώρα. Ομιλεί την Αγγλική, Γερμανική, Σερβοκροατική και Βουλγαρική.

ΠΗΓΗ:ΣΜΥ

7 Σχόλια “Ο Διοικητής της ΣΜΥ ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς”
 1. Ο/Ητζαγακης μαρινος λέει:

  τυχαία ψάχνοντας στο διαδύκτυο ενημερώθηκα για τον ΚΥΡΙΟ μανωλά και χάρηκα ιδιαιτέρως που είχα νέα του μετά απο πολύ καιρό
  Αξιωματικός με άλφα κεφαλαίο, ιδιαίτερες ικανότητες, ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς, άνθρωπος που πείθει πιο πολύ με την στάση του και γενικά προσωπικότητα που θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι’ αυτόν. Συνυπηρετίσαμε στην Βοσνία (όχι κάτω απ΄τις διαταγές του) και ένοιωσα ότι είναι ο αξ/κος που θα πήγαινα μαζί του και στον πόλεμο. Του εύχομαι υγεία, ευτυχία και να θυμάται ότι στην πατρίδα μας μόνο οι μετριότητες προχωρούν. Μακάρι να είναι η εξαίρεση γιατί απλά το αξίζει. Θέλω να τον δω αρχιστράτηγο.

 2. Ο/ΗΝικος Κ. λέει:

  Θα συμφωνήσω στο έπακρο με τον προλαλήσαντα, διετέλεσα την θητεία μου στη Σάμο οπού και ήταν Διοικητής.
  Καταπληκτικός Άνθρωπος και υπόδειγμα Αξιωματικού – Ηγήτορα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να του εκφράσω τον θαυμασμό μου, του εύχομαι όμως να είναι πάντα καλά και είς ανώτερα!

 3. Ο/ΗΜΠΑΜΠΗΣ λέει:

  ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ,ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

 4. Ο/ΗΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΟ 2009 ΥΠΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΝΩΛΑ.
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ,ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΡΑΜΑ, ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
  ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΕ!
  ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΜΟΙΑΖΑΝ.
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ

 5. Ο/ΗΠαναγιωτης Μεριγκουνης λέει:

  Αξιωματικός μου το 1985-87 στη 2η μοιρα αλεξιπτωτιστών.Εφερε το βαθμό του υπολοχαγού και διέκρινες αμέσως ότι μπορούσε ν’αποτελέσει τον ορισμό του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων. Εύχομαι να είναι υγιής και να καταλήξει στη φυσική του θέση, αυτή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων (ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ). Να είσαι πάντα καλά με την οικογένεια σου

 6. Ο/ΗΝΙΚΟΣ ΚΡΗΤΗ λέει:

  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…ΚΟΜΑΝΤΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ…….ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΙΟΙΚΗΤΗ…ΣΤΗΝ ΚΩ…Α΄Μ.Α.Κ…5΄Ε.Τ.Ε.Α….ΤΟ 93…ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ…ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ….ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ….ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ…ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ………

 7. Ο/ΗΣτέλιος λέει:

  ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  Όσο για τις Στρατιωτικές του δυνατότητες είναι Παγκοσμίος αναγνωρισμένες.
  Να είστε πάντα καλά.

 8.  
Κάντε ένα σχόλιο