Με τον διάδοχο του θρόνου, επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan συναντήθηκε στις 22 Ιουνίου 2010 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο εμιράτο.


Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη διμερή πολιτική, στρατιωτική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, όπως το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η κατάσταση στο Αφγανιστάν, η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου και στη Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση, έμφαση δόθηκε στην προώθηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δε χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η συμμετοχή της Abu Dhabi Mar στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι το πρώτο βήμα για μια συνεργασία στον ευρύτερο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που δεν αφορά μόνον ναυπηγήσεις αλλά και την αεροπορική βιομηχανία και άλλες δραστηριότητες.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Αμπού Ντάμπι στη συνεργασία του με την Ελλάδα και ο στρατηγικός χαρακτήρας της συμμετοχής του στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στο πρόγραμμα των υποβρυχίων.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή της Δυτικής Περιοχής του Αμπού Ντάμπι και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου στον οποίο ανήκει η Abu Dhabi Mar. Κατά τη συνάντηση αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία και στις ευκαιρίες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αναλάβουν διάφορα επενδυτικά προγράμματα στην Δυτική περιοχή του Αμπού Ντάμπι, που αποτελεί το ενεργειακό κέντρο του εμιράτου.

Κάντε ένα σχόλιο