Ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Βασιλάκης, 52 ετών, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης στον έβδομο όροφο του υπουργείου, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι ο αστυνομικός άνοιξε κάποιο δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν και σημαντικές ζημιές.
YouTube Preview Image

YouTube Preview Image
YouTube Preview Image

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών.

Σε δηλώσεις του από το υπουργείο όπου μετέβη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η φονική βόμβα προοριζόταν για τον ίδιο, αλλά πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του.

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» διεμήνυσε, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς … οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Κ. Παπούλιας: H δολοφονία δεν θα μείνει ατιμώρητη

Την πεποίθησή του ότι η δολοφονία του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη δεν θα μείνει ατιμώρητη εξέφρασε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση και η κοινωνία δεν τρομοκρατούνται

Την οδύνη και την αγανάκτησή του για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

«Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της».

«Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Καταλήγοντας δε εξέφρασε και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης, τα θερμά του συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Χρυσοχοΐδη – Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενημερωθεί για την έκρηξη.

Σε δήλωσή του για το γεγονός ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία».

«Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

KKE: Άκρως ύποπτη ενέργεια

Για «άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα» έκανε λόγο το ΚΚΕ καταδικάζοντας την επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση».

Καταλήγοντας το ΚΚΕ κάλεσε το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

ΛΑΟΣ: Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου

Έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διατύπωσε ο ΛΑΟΣ. «Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Εκφράζεται δε η θλίψη του ΛΑΟΣ για το θάνατο του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας

Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση o ΣΥΡΙΖΑ

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε δε πως το πλαίσιο αξιών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή και εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας».

Φ. Κουβέλης: Oι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Τόνισε δε πως «οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο».

N. Κακλαμάνης: Κανένα έλεος στους τρομοκράτες

«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σημείωσε ακόμη πως «δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα».

O κ. Κακλαμάνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Κανένα έλεος στους τρομοκράτες».

ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο