Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο στρατιώτες και έναν πολίτη σε ενέδρα στην ανατολική Τουρκία, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Τουρκικός στρατός υποστηρίζει ότι οι αυτονομιστές αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, του λεγόμενου ΠΚΚ, τραυμάτισαν άλλους πέντε στρατιώτες στην επίθεση που έγινε στην επαρχία Ελαζίγκ.

Τα Tουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια ομάδα χωρικών που πήγαιναν στα σπίτια τους βρέθηκε εν μέσω πυρών ενώ περνούσε από το σημείο της συμπλοκής. Το πρακτορείο Ρόιτερ αναφέρει ότι ο πολίτης που έχασε τη ζωή του είναι μια γυναίκα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, εισαγγελείς στην Τουρκία απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος εννέα ατόμων για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση της περασμένης Τρίτης, στην Κωνσταντινούπολη, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις στρατιώτες και η νεαρή κόρη ενός αξιωματικού.

Το τουρκικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι τρεις από τους υπόπτους παραμένουν υπό κράτηση. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια ανέφερε ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει περισσότερα από 20 άτομα τα οποία και ανακρίνονται για την βομβιστική επίθεση που είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες και τις οικογένειες τους.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Ανβί Μουτλού, δήλωσε ότι οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμα τον άνθρωπο που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η οργάνωση «Γεράκια του Ελεύθερου Κουρδιστάν» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο που είχε προορισμό την περιοχή Χαλκαλί της Κωνσταντινούπολης όπου βρίσκεται συγκρότημα στρατιωτικών κατοικιών.
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο