Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, εξετάζει τρόπους σταδιακής άρσης του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, επιτρέποντας την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ θα συνεχίζεται το εμπάργκο όπλων. Ισραηλινά και Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης φέρουν Ισραηλινούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση του κ. Νετανιάχου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ψάχνει κάθε πλοίο που πλησιάζει τη Γάζα, αλλά είναι και έτοιμη να επιτρέψει σε διεθνή ναυτική δύναμη να συμμετάσχει στις επιθεωρήσεις.

Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν διαβουλεύσεις με άλλες χώρες για την εξεύρεση τρόπων αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια του Ισραήλ.

Επίσης οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι ο 19χρονος Αμερικανός Τουρκικής καταγωγής Φουρκάν Ντογάν, ήταν μεταξύ των ακτιβιστών που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς κομάντος κατά την έφοδο τους σε στολίσκο πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε το επεισόδιο «τραγικό».

Τουλάχιστον 10 χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε τη Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη για τις κηδείες των 8 νεκρών Τούρκων ακτιβιστών.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο