Από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2010 διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), σεμινάριο με θέμα “Όπλα μαζικής καταστροφής στις επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής” (Weapons of Mass Destruction Seminar in Maritime Interdiction Operations). Στo σεμινάριο προσκλήθηκαν διακεκριμένοι ομιλητές από υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, τον ΟΑΣΕ και την ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Το σεμινάριο προλόγισε ο Διοικητής του ΚΕΝΑΠ, Αρχιπλοίαρχος Αθανάσιος Μακρής Π.Ν. και ο Αναπληρωτής βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σε Θέματα Όπλων Μαζικής Καταστροφής κ. Guy Roberts.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν αντικείμενα σχετικά με την προσπάθεια πρόληψης και καταστολής της εξάπλωσης των Όπλων Μαζικής Καταστροφής διαμέσου των χερσαίων και θαλασσίων οδών. Έγιναν επίσης παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας στον εντοπισμό και παρακολούθηση ραδιενεργών υλικών.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν τριάντα άτομα από επτά διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, ΗΑΕ, ΗΠΑ, Τσεχία, Ρουμανία και Κατάρ). Από ελληνικής πλευράς, εκτός των καθηγητών της ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και του Παντείου Πανεπιστήμιου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Κάντε ένα σχόλιο