Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έλαβε χώρα στο στρατόπεδο, το πρωί της 21.7.10, 10:45´, με την παρουσία του κ. διοικητή της ταξιαρχίας, και τη σύντομη θρησκευτική τελετή τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος πλαισιούμενος από τον επίσκοπο κ. Εμμανουήλ και ιερείς. (Ακολουθεί βίντεο με ομιλία του νέου Διοικητή)
YouTube Preview Image
Την αλλαγή της στρατιωτικής σκυτάλης τίμησαν με την παρουσία τους η έπαρχος κ. Χρ. Συφουνιού (συμπατριώτισσα και φίλη του νέου διοικητή), ο αντιδ/ρχος κ. Μ. Μπούκης και φίλοι του στρατού.
Μετά την ολοκλήρωση του τυπικού της τελετής, αξιωματικοί, επίσημοι και επισκέπτες κατέβηκαν στην Πόθια, στη Λέσχη Αξιωματικών, όπου ο στρατός παρέθεσε δεξίωση. Υψώθηκαν ποτήρια ευχών προς τον απερχόμενο και τον νέο διοικητή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Παΐσιος, η κ. Συφουνιού, ο κ. Μπούκης και ο κ. Γ. Νομικάριος εκ μέρους των εφέδρων αξιωματικών. Οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις περιείχαν θερμές ευχαριστίες και λόγια συγκίνησης, και έκλειναν με αναμνηστικά δώρα προς τον κ. Χούπη: αναμνηστική πλακέτα ο κ. ταξίαρχος, το Σταυρό της Εκκλησίας της Δωδεκανήσου ο κ. Παΐσιος (φώτο άνω), ακολούθησαν η κα. ¸παρχος και ο κ. Νομικάριος.
Ο συνταγματάρχης κ. Κ. Χούπης έμεινε στην Κάλυμνο ένα χρόνο και μετατίθεται στο Γ´ Σώμα Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί και τους ανθρώπους του, αλλά αφήνει, επίσης και τις καλύτερες εντυπώσεις για αξιωματικό του στρατού. Ο κ. Χούπης διέθετε μιαν άριστη εικόνα αξιωματικού Ελληνικού Στρατού: ικανότητα και ευσυνειδησία στο καθήκον, πατριωτισμός και υψηλή συναίσθηση της αποστολής του.
Στις κοινωνικές του επαφές τον διέκρινε η ευγένεια, η απλότητα και έκφραση μιας καθαρής και δυνατής ψυχής και η αγάπη στον πολιτισμό. Στις έντονες εντυπώσεις που παίρνει μαζί του ως ανάμνηση και της Καλύμνου είναι και ο θαυμασμός του για τους πολύ καλούς ψαλτάδες που έχει η Κάλυμνος, όπως μας είπε αλλά και πολλές φορές μας το είχε επαναλάβει κατά τη διαμονή του. Και αυτή ευαισθησία του κ. Χούπη πηγάζει από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ένας γλυκύτατος ιεροψάλτης και βαθιά θρησκευόμενος.

ΠΗΓΗ:http://www.argokalymnos.gr, kalymnos.blogspot.com

Κάντε ένα σχόλιο