Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πιστεύει ότι του χρόνου θα ανοίξει η σχολή της Χάλκης διότι έτσι του έχει υποσχεθεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται ότι όταν τον ρωτάν γιατί δεν παίρνει το Πατριαρχείο να το λειτουργήσει κάπου αλλού κάτω από καλύτερες συνθήκες αυτός τους θυμίζει ότι αγαπά τη χώρα του και δεν επιθυμεί να φύγει.
YouTube Preview Image

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης δηλώνει ότι έχει πάρει υποσχέσεις από τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον Τούρκο Υπουργό Παιδείας καθώς και τον Τούρκο μεσολαβητή για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ κ. Εγκεμέν Μπαγίς. Η εφημερίδα σημειώνει ότι όταν τον θεωρούν απλώς ηγέτη της Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων της Τουρκίας και όχι Οικουμενικό αυτός απαντά με θάρρος ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι στην Τουρκία εδώ και 1700 χρονια και αυτό είναι προς τιμήν της Τουρκίας.

Μέγα το θάρρος και το εκτόπισμα του Οικουμενικού Πατριάρχη μας που κρατά τις Θερμοπύλες της Ορθοδοξίας! Μέγιστη και η πίστη του ότι ο Θεός τελικά θα αναγκάσει τους Τούρκους να ανοίξουν τη Θεολογική της Χάλκης!

Κάντε ένα σχόλιο