Οι Βουλευτές κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης με διαφορετικές του ερωτήσεις στη Βουλή απαίτησαν εξηγήσεις για το θέμα του θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ». Ακολουθεί η απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και στη συνέχεια οι σχετικές ερωτήσεις:

Απάντηση του ΥΕΘΑ:Στις 12-11-2009, η Ναυτιλιακή εταιρία «Atlas Maritime» ζήτησε την οργάνωση/παρουσίαση επί του ΠΝΜ Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ αφιερώματος για τα εκατό (100) χρόνια από την καθέλκυσή του, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων κατά τον εορτασμό «Ποσειδώνια 2010».

Στις 19-3-2010, εγκρίθηκε από το ΓΕΝ η οργάνωση/παρουσίαση του εν λόγω αφιερώματος στο πλαίσιο της διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Ποσειδώνια 2010».

Μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και δημοσιογραφικές πληροφορίες για τα γεγονότα της 10-6-2010 διατάχθηκε η διεξαγωγή επείγουσας ΕΔΕ, που διενεργήθηκε από τον Αντιναύαρχο–Γενικό Επιθεωρητή Ναυτικού. Το πόρισμα και ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου. Στο μεταξύ αμέσως απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και απολύθηκε ο Αρχιπλοίαρχος Διευθυντής του ΠΝΜ Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, που είχε ανακληθεί το 2008 στην ενέργεια.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι σχετικές δημόσιες δηλώσεις μου που είναι προφανώς εις γνώση του κ. Βουλευτή.

Η από 14-06-2010 ερώτηση του κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη
Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 , πραγματοποιήθηκε επί του ιστορικού θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» κοσμική ιδιωτική εκδήλωση υπό το πρόσχημα της διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.

Επειδή , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , αλλά και το πλούσιο διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό , η εκδήλωση αυτή μετετράπη σε εξεζητημένη εορταστική εκδήλωση νεόνυμφων γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας , με διαδικασίες που χαρακτηρίζουν ανάλογες κοινωνικές εκδηλώσεις και με ανάλογο διάκοσμο επί του ιστορικού πλοίου.

Επειδή η ενέργεια αυτή , προσβάλει βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου και προκαλεί αίσθημα ντροπής και αγανάκτησης στους Έλληνες πολίτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Εάν γνώριζε ότι ο ιστορικός αυτός χώρος παραχωρείται για κοσμική εκδήλωση τέτοιας υφής και αν όχι, ποιος έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί στον ιερό αυτό χώρο κοσμική εκδήλωση παρότι απαγορεύεται; Ποιος εκπροσώπησε την πολιτική ηγεσία;

2. Αν αντιλαμβάνεται την αναταραχή και την αγανάκτηση που έχει δημιουργήσει στα στελέχη των Ε.Δ. αλλά και στους Έλληνες πολίτες η πρωτοφανής ενέργεια ουσιαστικής βεβήλωσης του πλοίου θρύλου του Πολεμικού μας Ναυτικού που ενέπνευσε γενεές Ελλήνων;

Η από 14-06-2010 ερώτηση του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη
Με βαθειά θλίψη και οργή ο Ελληνικός Λαός πληροφορήθηκε την μετατροπή με άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του ζωντανού μνημείου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ σε νυκτερινό κέντρο γαμήλιας δεξίωσης την 10η Ιουνίου 2010.

Επειδή ουδεμία εντολή έχει δοθεί στην κυβέρνηση σας από τον Ελληνικό Λαό για την περιφρόνηση της Ιστορίας και την προσβολή των μνημείων των απελευθερωτικών αγώνων και τη βεβήλωση των Εθνικών Συμβόλων .

Ερωτάσθε εάν κάποιο μέλος της κυβέρνησης του Γ.Α.Παπανδρέου προτίθεται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της βεβήλωσης αυτής?

Κάντε ένα σχόλιο