defensys 2010 ΔΙΠΕΚ Ευάγγελος ΒενιζέλοςΣχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Veto της 11ης Ιουλίου 2010, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εφημερίδα VETO του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο φύλλο της 11ης Ιουλίου 2010 δημοσιεύει ένα ασυνάρτητο αλλά προφανώς συκοφαντικό (όπως τιτλοφορείται και προβάλλεται μέσα στα συμφραζόμενά του) κείμενο με το οποίο διακινεί το “φοβερό” επιχείρημα ότι στη διοργάνωση της έκθεσης Defensys, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκτός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που είναι ο επίσημος δημόσιος φορέας διοργάνωσης εκθέσεων, μετέχει και ένας φορέας “φάντασμα”, το ΔΙΠΕΚ.

Το δημοσίευμα εκλαμβάνει το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) ως ιδιωτική εταιρεία και αγνοεί ότι πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρία που ανήκει κατά 100% στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το οποίο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου είναι εκ του νόμου ο σύμβουλος της Πολιτείας στα θέματα της πραγματικής οικονομίας και χρησιμοποιείται από αυτό ως επιχειρησιακός φορέας. Άρα η συμμετοχή του ΔΙΠΕΚ, που είναι στην πραγματικότητα συμμετοχή του ΕΒΕΘ στην οργάνωση της έκθεσης, υποδηλώνει την απολύτως αναγκαία στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στο εγχείρημα.

Είναι δε ευρύτατα γνωστό ότι ο αιρετός πρόεδρος του ΕΒΕΘ (και ως εκ της ιδιότητός του αυτής πρόεδρος του ΔΙΠΕΚ) είναι ο κουνιάδος μου κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, ο οποίος, χάριν της ανάπτυξης της πόλης της Θεσσαλονίκης, προσέφερε μέχρι πριν λίγες εβδομάδες αμισθί τις υπηρεσίες του και ως πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη, αποφάσισε να χορηγήσει την αιγίδα του (δηλαδή την πολιτική του στήριξη και ενθάρρυνση) σε έναν και μόνο δημόσιο φορέα και τέτοιος είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία επέλεξε να συνεργαστεί και με το ΕΒΕΘ/ΔΙΠΕΚ και με τα διμερή επιμελητήρια που λειτουργούν στη χώρα μας προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της εκμετάλλευσης της αιγίδας του ΥΠΕΘΑ από αδιαφανή ιδιωτικά συμφέροντα που τώρα ελέγχονται δικαστικά και φορολογικά για την διοργάνωση επί χρόνια εκθέσεων αμυντικού εξοπλισμού, όπως η Defendory.

Υπάρχουν, όμως, δυστυχώς και αυτοί που ζήλωσαν τη «δόξα» της Defendory και ήθελαν να την υποκαταστήσουν επιδιώκοντας να λάβουν την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ. Όταν αυτή αποφασίστηκε να δοθεί μόνον στον επίσημο δημόσιο εκθεσιακό φορέα, κάποιοι που ήλπισαν ότι θα συνεχίσουν ή θα διαδεχθούν τις πρακτικές της Defendory διεκδίκησαν τον ρόλο του «υπεργολάβου» της ΔΕΘ ζητώντας ποσοστό της τάξεως του 40-50% !

Όταν και αυτή η αδιανόητη πρόταση απορρίφθηκε από τη ΔΕΘ, άρχισε κάποιος «αέρας» να διακινεί το φοβερό επιχείρημα ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέθεσε την έκθεση σε εταιρεία συμφερόντων του κουνιάδου του, εννοώντας ως τέτοια την ΔΕΘ! Η άποψη αυτή υιοθετήθηκε από το zougla.gr που μόλις κατάλαβε τι έλεγε ανέκρουσε πρύμναν.

Μετά την ατελέσφορη επίθεση του zougla.gr, η εφημερίδα Veto που ανήκει και αυτή στον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αναλαμβάνει τώρα και πάλι τον ρόλο του πρόθυμου μοχλού σε αυτές τις εκβιαστικές πιέσεις ιδιωτικών συμφερόντων στρεφόμενη κατά του Διαβαλκανικού και Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου, που ανήκει πλήρως στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε εξ ορισμού μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου!

Τι δικαιολογεί άραγε αυτό το πάθος που οδηγεί σε παιδαριώδεις και χυδαίες συκοφαντίες; Πρώτον, η αίσθηση της ατιμωρησίας, που δυστυχώς κυριαρχεί σε ορισμένους εκμεταλλευτές της ενημέρωσης που πλούτησαν με τις μεθόδους αυτές. Και δεύτερον, η απροκάλυπτη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω του Τύπου. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν θεσμικά και θα αντιμετωπιστούν».

Κάντε ένα σχόλιο