Για μαύρη μέρα στην Πολεμική μας Αεροπορία μίλησε απόψε από το Ηράκλειο ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις συνεχείς συσκέψεις που είχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις και ενημέρωσε στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ιπτάμενο αξιωματικό, ο οποίος διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης από το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης όπου και κατέπεσε το διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 στο οποίο επέβαινε.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρεται και ο τρίτος πιλότος του F-16 ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Από το Ηράκλειο ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μια μαύρη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χάσαμε ένα ιπτάμενο παλικάρι και ελπίζουμε να κερδίσει τη μάχη της ζωής ο δεύτερος πιλότος μας. Είναι μεγάλο ευτύχημα που είναι πολύ καλά στην υγεία του ο τρίτος πιλότος. Μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου παρακολουθώ από κοντά τη μάχη των γιατρών. Παράλληλα, εξέφρασα την οδύνη της Πολιτείας προς τη σύζυγο και την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου μας. Είμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διακλαδικά πενθούν. Είναι προφανές ότι ήδη έχει αρχίσει η σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κάντε ένα σχόλιο