Οι “Πρέσπες 2010” συμπληρώνουν φέτος 22 χρόνια και σύμφωνα με τον εμπνευστή και διοργανωτή τους, βουλευτή Γιώργο Λιάνη, ήταν προσαρμοσμένες στο πνεύμα των ημερών, “λιτές, πνευματικές και στοχαστικές με δύο μόνο εκδηλώσεις, στις 20 και 21 Αυγούστου, αφιερωμένες στον μυστικό και υπέροχο Νίκο Γκάτσο”.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φράγκος Φραγκούλης αλλά, όπως διευκρίνισε ο κ.Λιάνης, “οι τιμές αντανακλούν δίκαια τους στρατιώτες που επί μια δεκαετία μετέφεραν 4000 ανθρώπους με ασφάλεια στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης”.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα δεν υπήρχε η γέφυρα που ενώνει τη στεριά με το νησί και ο κόσμος πηγαινερχόταν με τη βοήθεια του στρατού, με τις παλιές μακεδονίτικες πλάβες. Στον κ.Φραγκούλη δωρήθηκε ένας πίνακας του Φλωρινιώτη ζωγράφου και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Τάκη Μπέσα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη βράβευση του κ.Φραγκούλη, ο κ.Λιάνης ανακοίνωσε ότι μόλις αρχίσει η περίοδος εφαρμογής του “Καλλικράτη”, θα παραχωρηθεί μεγάλο τμήμα της 9ης Ταξιαρχίας στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κάντε ένα σχόλιο