Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στη πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου όπου και σκότωσαν πάνω από 30 άτομα μεταξύ των οποίων και έξι μέλη του κοινοβουλίου.

Η σομαλική ανταρτική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του εκπροσώπου της, σεΐχη Άλι Μοχαμούντ Ρέιτζ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην Σομαλική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής ότι τρείς οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο «Μόνα» περίπου στις 10 το πρωί τοπική ώρα.

Οι ίδιοι μάρτυρες είπαν επίσης ότι οι ένοπλοι πυροβόλησαν τους δύο φρουρούς έξω από το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν μέσα και πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο πυροβολώντας αδιακρίτως.

Το ξενοδοχείο φιλοξενούσε αρκετούς Σομαλούς βουλευτές και αξιωματούχους. Ένας βουλευτής δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής ότι δύο από τους ενόπλους ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και όταν ξέμειναν από πυρομαχικά τα πυροδότησαν.

Η Σομαλική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι δράστες ήταν δύο και σκοτώθηκαν όταν πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους. Επίσης λέει ότι οι ένοπλοι σκότωσαν συνολικά 31 άτομα περιλαμβανομένων έξι βουλευτών, πέντε μελών των δυνάμεων ασφαλείας και δύο κυβερνητικών αξιωματούχων.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν έντονα την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ P.J. Crowley δήλωσε ότι το γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την περίοδο του Ραμαζανιού δείχνει την πλήρη ασέβεια της Αλ Σαμπάαμπ για την ανθρώπινη ζωή, το σομαλικό πολιτισμό και το Ισλάμ.

Κάντε ένα σχόλιο