Οι ιρακινές αρχές ανέφεραν ότι βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 61 άτομα και τραυμάτισε άλλα 125 άλλα έξω από στρατολογικό γραφείο στην Βαγδάτη. Αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ο βομβιστής στόχευσε ένα μεγάλο πλήθος νεοσυλλέκτων που περίμεναν στη σειρά για να καταταγούν. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση που έχει γίνει στο Ιράκ από τότε την περασμένη εβδομάδα οπότε άρχισε το Ραμαζάνι. Οι αντάρτες απειλούν ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους κατά την διάρκεια της μουσουλμανικής αυτής θρησκευτικής γιορτής.

Η επίθεση, στο κτήριο στο οποίο στεγάζονταν το Υπουργείο Άμυνας του Σαντάμ Χουσεΐν, είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων που δοκιμάζουν το θάρρος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Ο ιρακινός στρατός προσπαθεί να αυξήσει αριθμητικά τις δυνάμεις του πριν το τέλος του μήνα πριν τερματιστούν οι μάχιμες επιχειρήσεις των Αμερικανικών δυνάμεων.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε την Τρίτη, ότι η επίθεση δεν θα επηρεάσει τα σχέδια για την ανάκληση των Αμερικανικών μάχιμων δυνάμεων από το Ιράκ.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο