Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν βιντεοταινίες που εντόπισε η CIA από την περίοδο 2007 δείχνουν τον Ραμζί Μπιναλσιντί, έναν από τους βασικούς υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, να ανακρίνεται σε μυστική φυλακή εκτός των ΗΠΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές στα βίντεο δεν φαίνεται να χρησιμοποιούνται σκληρές ανακριτικές τακτικές. Πιστεύεται ότι αυτές είναι και οι μοναδικές βιντεοσκοπήσεις στο εν λόγω μυστικό σύστημα φυλακών.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press φέρει νυν και τέως αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών να δηλώνουν ότι τα βίντεο δείχνουν τον Μπιναλσιντί σε χώρο εγκατάστασης που χρησιμοποιούσε η CIA στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Έκτοτε ο Μπιναλσιντί μεταφέρθηκε σε διάφορες άλλες φυλακές και τώρα κρατείται στην στρατιωτική εγκατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Γκουαντάναμο της Κούβας.

Τα βίντεο δείχνουν τον Μπιναλσιντί να κάθεται σε ένα τραπέζι και να απαντά σε ερωτήσεις.

Ο ηλικίας 38 χρονών Μπιναλσιντί συνελήφθη το 2002 στο Πακιστάν. Θεωρείται ως ένας από τους βασικούς συνωμότες στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν τις επιθέσεις εκείνες είχε ζητήσει άδεια εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία όμως δεν του εδόθη.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο