Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν ότι οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ δολοφονήθηκαν από έναν απογοητευμένο πρώην αστυνομικό που είχε καταλάβει το λεωφορείο τους στο κέντρο της Μανίλα. Ο δράστης, Ορλάντο Μεντόζα, είναι επίσης νεκρός από τα πυρά σκοπευτή της αστυνομίας ενώ άλλοι επτά τουρίστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

YouTube Preview Image

Η 12ωρη ομηρία κορυφώθηκε αργά την Δευτέρα όταν ο οδηγός του λεωφορείου δραπέτευσε από ένα παράθυρο και ο Μεντόζα άνοιξε πυρ κατά των υπολοίπων ομήρων. Οι αστυνομικοί όρμησαν προς το λεωφορείο και προσπάθησαν να σπάσουν τα παράθυρα με σφυριά.

Τελικά αστυνομικός σκοπευτής κατάφερε να σκοτώσει τον Μεντόζα και να δώσει τέλος στην κρίση. Οι νεκροί και οι τραυματίες όμηροι μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα υπό καταρρακτώδη βροχή.

Ο Πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο ο 3ος υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε το περιστατικό για το οποίο, όπως είπε, υπήρχαν ελπίδες ότι θα έληγε ειρηνικά. Ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν υπάρχουν νεκροί και υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί σχετική έρευνα.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο