Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για θέματα Μέσης Ανατολής, Τζορτζ Μίτσελ, δήλωσε ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς «δεν αφήνουν τα δύσκολα θέματα για το τέλος των συνομιλιών».

Ο κύριος Μίτσελ έκανε την παραπάνω δήλωση την Τετάρτη, μετά την δεύτερη μέρα των ειρηνευτικών συνομιλιών που είχαν ο κύριος Νετανιάχου και ο κύριος Αμπάς με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τζορτζ Μίτσελ τόνισε ότι οι δύο ηγέτες έχουν βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα δύσκολα θέματα από την αρχή των συνομιλιών και επεσήμανε ότι σημειώνεται πρόοδος στο θέμα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, αλλά σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως οι διαπραγματευτές τους θα συνεχίσουν τις συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα για να ετοιμάσουν το πλαίσιο για τον επόμενο γύρο απευθείας συνομιλιών.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η κυρία Κλίντον δήλωσε ότι οι ισραηλινοί και οι παλαιστίνιοι ηγέτες «εργάζονται σκληρά» και συζητούν θέματα που αγγίζουν την καρδιά του μεσανατολικού προβλήματος.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο