Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι από Αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις στις βορειοδυτικές ημιαυτόνομες περιοχές της χώρας, σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα. Πρόκειται για τον Σεΐχ Αλ Φατέχ, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 50 ετών και θεωρείται ο επιχειρησιακός διοικητής της Αλ Κάιντα σε Πακιστάν και Αφγανιστάν. Ορισμένες μαρτυρίες τον χαρακτηρίζουν τρίτο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα από τον Μάιο, που άλλος ανώτερος διοικητής του τρομοκρατικού δικτύου σκοτώθηκε από παρόμοια επίθεση.

Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Αλ Φατέχ και τρεις άλλοι εξτρεμιστές ταξίδευαν μέσω του βόρειου Βαζιριστάν, όταν δέχτηκαν την επίθεση.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ποτέ επίσημα παραδεχτεί ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους μπαίνουν στον εναέριο χώρο του Πακιστάν για επιθέσεις σε βάρος εξτρεμιστών. Πάντως δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτή την εβδομάδα φέρουν ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η CIA έχει πραγματοποιήσει 20 επιθέσεις στο Πακιστάν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων σε ένα μήνα.

Κάντε ένα σχόλιο