Απολύσεις στα Ναυπηγεία ΣκαραμαγκάΑπολύσεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φοβάται η Γ.Σ.Ε.Ε. και με με επιστολή της προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στα συναρμόδια Υπουργεία Αμύνης και Οικονομικών, σχετικά με την συμφωνία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, απαιτεί την τοποθέτηση προσθήκης κοινωνικής ρήτρας στο ΣχΝ για την διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας και την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

————
Προς
τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλο
τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλο
τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Θέμα: Κοινωνική ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας στο ΣχΝ κύρωσης της συμφωνίας μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει εξ αρχής ταχθεί υπέρ της διασφάλισης της πλήρους και ενιαίας λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο πλαίσιο της εξεύρεσης βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης για τη στρατηγικής σημασίας αυτή μονάδα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και της εθνικής ναυπηγικής πολιτικής. Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Abu Dabi Mar ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής περιέγραψε ένα επιχειρησιακό σχέδιο μη ενιαίας λειτουργίας των Ναυπηγείων και συνακόλουθης επισφάλειας των θέσεων εργασίας.

Η υποχρέωση της Κυβέρνησης να θωρακίσει την εγγύηση της πλήρους και ενιαίας λειτουργίας συναρτάται άμεσα με τη διατήρηση και την προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων τους, αλλά και όσων αποδεδειγμένα εργάζονται γι’αυτά μέσω τρίτων. Στην κατεύθυνση αυτή επανερχόμαστε και ζητούμε την προσθήκη κοινωνικής ρήτρας στο Σχέδιο Νόμου για την κύρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των Ναυπηγείων με ενσωμάτωση διάταξης που να αναφέρει ότι εξασφαλίζονται τουλάχιστον 1300 θέσεις εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων παρεμφερούς εταιρίας που δραστηριοποιείται στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Παναγόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Ευάγγελος Μπουζούλας

Κάντε ένα σχόλιο