Ευτυχία Φράγκου, Φραγκούλης ΦράγκοςΗ κοινή γνώμη άρχισε να διαπιστώνει τα άδικα, υπερβολικά και ανακριβή δημοσιεύματα που έφεραν την κόρη του Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου να παίρνει υπέρογκα ποσά από την ΕΡΤ για εκπομπή που της ανατέθηκε. Σύμφωνα με την εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος: «Το δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο «300.000ευρώ ξοδεύει η ΕΡΤ για τα μάτια της κόρης του Αρχηγού του ΓΕΣ» σίγουρα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς αποφυγή για τους εν ενεργεία και εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι «κάποιοι (η διοίκηση της ΕΡΤ) επέλεξαν μια όμορφη Θεσσαλονικιά για να ξοδέψουν “πάνω της” 286.000ευρώ». Πως έχουν όμως τα πράγματα; Καταρχήν ο λόγος για την Ευτυχία Φράγκου, μια νέα παρουσιάστρια, τις σπουδές της οποίας θα ζήλευαν χιλιάδες συνάδελφοι, η οποία τυγχάνει -και μάλιστα είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γιαυτό- να είναι κόρη του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου. Αξιωματικού γνωστού για τις αξιόλογες σπουδές του επίσης.

Με το δημοσίευμα λοιπόν, στην ουσία επιδιώκεται να χτυπηθεί ο Α/ΓΕΣ, μέσω της κόρης του, η οποία πράγματι – σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΑΕ «The Art Factory» θα παρουσιάζει την εκπομπή «Εικόνα σου Είμαι». Μια εξωτερική παραγωγή για λογαριασμό της ΕΡΤ ΑΕ, για την οποία εργάζονται 20 τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Η παραγωγή αφορά την παράδοση 13 εκπομπών με προϋπολογισμό 19.500ευρώ καθεμία, ενώ η παρουσιάστρια Ευτυχία Φράγκου θα έχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «μικτές αποδοχές οι οποίες ανέρχονται σε 800ευρώ ανά εκπομπή. Συνολικά δε, για τις 13 εκπομπές που προβλέπει η σύμβαση οι μικτές αποδοχές της παρουσιάστριας μόλις που θα ξεπερνούν τις 10.000ευρώ».
Όσον αφορά την επιλογή της κόρης του στρατηγού να σημειωθεί ότι έγινε μετά από «κάστινγκ», συνεκτιμήθηκε δε ιδιαίτερα το πολυσέλιδο βιογραφικό της και οι ικανότητές της.

Τα χτυπήματα λοιπόν, που επιδιώκει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι προφανή και μάλιστα αποτελούν το ευαγγέλιο της κίτρινης δημοσιογραφίας, καθώς ο οιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, για τον αρχηγό του ΓΕΣ, ας το κάνει ευθέως. Η μέθοδος να χτυπάνε την κόρη του και μάλιστα δημιουργώντας την εντύπωση ότι 300.000ευρώ θα πάνε στο σπίτι του Α/ΓΕΣ μέσω της εκπομπής δεν τιμά κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Είναι τουλάχιστον πρόστυχο και αντιδεοντολογικό εκτός αν και μετά τις εξελίξεις στον Τύπο κάποιοι επιθυμούν, οι δημοσιογράφοι να πληρώνουν αντί να πληρώνονται προκειμένου να εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Είναι οφθαλμοφανές, ότι για μια ακόμη φορά τα πυρά σε βάρος του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού υπήρξαν… άσφαιρα.»

Όπως ακριβώς το Κέντρο Ελέγχου Όπλων είχε τονίσει τα ανώνυμα ιστολόγια έδρασαν ως ανεμιστήρες πάνω στους οποίους έπεσε η λάσπη και πλημμύρησαν το διαδίκτυο προσπαθώντας να θίξουν τον Α/ΓΕΣ. Αυτό θυμίζει μια ιστορία του σοφού που είχε κατασυκοφαντηθεί και όταν οι συκοφάντες του πήγαν να του ζητήσουν συγνώμη αυτός πήρε μια χούφτα άμμο και την πέταξε στον αέρα λέγοντας τους «Μπορείτε να μαζέψετε τους κόκκους αυτής της άμμου; άλλο τόσο μπορείτε να συμμαζέψετε τώρα και τα ψεύδη και τις συκοφαντίες σας από την κοινωνία». Όμως σίγουρα αυτό το χτύπημα στον Αρχηγό ΓΕΣ αποτελεί ακόμη ένα παράσημο της εμπιστοσύνης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρόσωπό του!

Κάντε ένα σχόλιο