Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να επιτύχει συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, που θα διαφυλάσσει την ασφάλεια του Ισραήλ και άλλα ζωτικά του συμφέροντα. Αλλά ο κ. Νετανιάχου δεν αναφέρθηκε καθόλου στο μείζον θέμα του παγώματος της εποικιστικής δραστηριότητας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε τα παραπάνω σχόλια την Τετάρτη μετά από συνάντηση που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για θέματα Μέσης Ανατολής, Τζορτζ Μίτσελ.

Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες ο κύριος Μίτσελ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι πρόκειται για «δρόμο με πολλές λακκούβες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά αυτό δεν θα τις εμποδίσει να συνεχίσουν. Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ επέστρεψε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αυτή την εβδομάδα με στόχο να πείσει το Ισραήλ να διατηρήσει το μορατόριουμ της εποικιστικής δραστηριότητας που έληξε την Κυριακή.

Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι η εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την απόφαση τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες. Ο ανώτατος παλαιστίνιος διαπραγματευτής Ναμπίλ Σαάθ, ανέφερε στη ΦτΑ την Τετάρτη ότι οι Παλαιστίνιοι δεν ζητούν αυτή την στιγμή να καταστραφούν οι κατοικίες που υπάρχουν ήδη. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να «σταματήσει η εις βάθος κατοχή» την στιγμή που πραγματοποιούνται συνομιλίες.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο