Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες χθες (13-10-2010), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 19χρονος ημεδαπός, για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού – εκρηκτικού μηχανισμού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για “Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης”, “Εμπρησμό”, “Έκρηξη”, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, κατασκευή-κατοχή-χρήση εκρηκτικών υλών, “Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς” και Παράβαση του νόμου “Περί Όπλων”.

Ειδικότερα, περί ώρα 04:00 της ίδιας ημέρας, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος 19χρονος, μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς-εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο οχήματα Δημόσιας Επιχείρησης (ΔΕΗ), τα οποία βρισκόταν σε αίθριο, περιφραγμένο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεών της, στην περιοχή κέντρου πόλης. Οι δύο μηχανισμοί εξερράγησαν και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε ένα από τα δύο προαναφερόμενα οχήματα.

Για την ίδια υπόθεση, από την προανάκριση, προκύπτει εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με το προαναφερόμενο κατηγορητήριο.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία 24χρονης ημεδαπής, συγγενικού προσώπου του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες των 9 mm , οι οποίοι στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Κάντε ένα σχόλιο