«Περίεργες προτάσεις» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η οποία δηλώνει ότι το σύστημα ασύλου που διαθέτει η Ελλάδα για πρόσφυγες δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ειδικότερα σύμφωνα με τη ΦτΑ ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας σχολίασε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλει δύναμη ταχείας επέμβασης στα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα για να περιοριστεί ο αριθμός παράνομων μεταναστών που μπαίνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Πάντως ο εκπρόσωπος προειδοποίησε Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους να μην παραβλέψουν τις πραγματικές αιτήσεις για άσυλο και επεσήμανε ότι οι υποθέσεις όλων όσων ζητούν διεθνή προστασία από βία ή καταδίωξη θα πρέπει να παραπέμπονται στις αρμόδιες αρχές.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκφράζει κατανόηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και παρότρυνε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Ελληνική κυβέρνηση για την αναβάθμιση του συστήματος χορήγησης ασύλου.

Οι Έλληνες βλέπουν με καχυποψία τις προτάσεις αυτές περί εύκολης χορήγησης ασύλου αφού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δεξαμενή προσφύγων στην Ελλάδα που θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο την άθλια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ίσως ο ΟΗΕ θα έπρεπε να προτείνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορροφήσουν οι ίδιες τους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες και όχι την διευκόλυνση της εγκατάστασης τους στην Ελλάδα!
ΠΗΓΗ (ορισμένων παραγράφων) VOA

Κάντε ένα σχόλιο