Ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε καταφατική απάντηση στο ερώτημα δημοσιογράφου περί της προκήρυξης διαγωνισμού ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, ΕΦΟΠ εντός του 2010 αλλά ανέφερε ότι «Τώρα θα μας πουν τα επιτελεία τις ανάγκες τους για να μπορέσουμε να κατανείμουμε τα κονδύλια που έχουμε σε ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και ΕΦΟΠ.»
Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε ότι «Ο ελληνικός λαός αποδέχεται εν τέλει το κόστος των μέτρων, περικοπές του εισοδήματός του, μείωση του επιπέδου ζωής του, μείωση των ευκαιριών του. Θέλει όμως ένα αντάλλαγμα που ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε. Το πρώτο αντάλλαγμα είναι να διασφαλίσουμε πως η χώρα δε θα χρεοκοπήσει, δε θα εισέλθει σε δημοσιονομική περιδίνηση ανεξέλεγκτη. Και νομίζω ότι αυτό το έχουμε πετύχει.
Δεύτερο αντάλλαγμα: Ο κόσμος πρέπει να βλέπει ένα φως στο τούνελ, πρέπει να ξέρει ότι αυτή η προσπάθεια έχει τέλος, έχει ορίζοντα, ότι θα βγούμε στο ξέφωτο. Και αυτό είναι που αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε με τους καλύτερους όρους και στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, αυτό συνδέεται με τη νομιμοποίηση μας, από αυτό εξαρτάται η σχέση μας με την κοινωνία, πρόκειται για μια σχέση που δοκιμάζεται καθημερινά, ξέρουμε πόσο λεπτή είναι και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τιμήσουμε αυτή τη συμφωνία.»

Κάντε ένα σχόλιο