Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στην Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στην Μεσόγειο που οργάνωσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Ερντογάν συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και την σύζυγό του και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί τόσο γύρω από το ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει και όπου δείπνησαν με το πρωθυπουργικό ζεύγος, όσο και στην Βουλιαγμένη όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος.

Μετά την ομιλία του το πρωί στην Σύνοδο ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και θα συζητήσουν διμερή και διεθνή θέματα που θεωρούνται συνέχεια των συνομιλιών του «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας» που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος της Τουρκίας θα αναχωρήσει για την Άγκυρα το απόγευμα.

Στην Αθήνα βρίσκεται επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο οποίος ερωτηθείς για τις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο δήλωσε ότι «δεν εκφράζει άποψη για τις διαφορές δύο χωρών».

Αυτή η δήλωση δεν τον εμπόδισε όμως να επαναλάβει για το θέμα της πρόσκλησης των Σκοπίων στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι «συνομιλίες με την χώρα για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ μπορούν να αρχίσουν μόνο αν έχει βρεθεί λύση, αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία. Στις αποφάσεις μας απαιτείται ομοφωνία επομένως καλά θα είναι τα ενδιαφερόμενα μέρη να προχωρήσουν στην εύρεση λύσης το συντομότερο δυνατόν».

VOA

Κάντε ένα σχόλιο