Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση επιφυλακής ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης. «Η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον Eλληνικό λαό» δήλωσε ο αναπληρωτής Yπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης.

Παραδέχτηκε πώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί ένα ολοκληρωμένο διακύβευμα για τις περιφερειακές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές «χάσαμε όλο το καλοκαίρι μιλώντας περί συντονιστών, περί υπερυπουργών, περί του πρωθυπουργού που δεν συντονίζει, ήταν μεγάλο λάθος αυτό».

Σε ερώτηση για ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, απάντησε πως ποτέ σε καμία χώρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έριξαν κάποια κυβέρνηση «οι κυβερνήσεις δεν έπεσαν επειδή έχασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.  Προς Θεού αν ερμηνεύσουμε το μήνυμα των εκλογών με έναν τρόπο που θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια την πολιτική σταθερότητα και την ίδια την δύναμη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση μας, η κυβέρνηση του Γιώργου του Παπανδρέου είναι πολύ ισχυρή για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».

Είπε επίσης πως ο πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα να πάρει στην πλάτη του την στρατηγική, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση «πιστεύω ότι έχουμε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πιστεύω στον Πρωθυπουργό και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την εμπλοκή που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε την ευχή πως την Τετάρτη θα κλείσει το θέμα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν.

VOA  (Μαρία Σπυριδωνάκου)

Κάντε ένα σχόλιο