Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής ο ΑνΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης τόνισε ότι
«Η καλύτερη αποκάλυψη των πρακτικών και των συμπεριφορών του παρελθόντος είναι η σταθερή και έμπρακτη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκατάσταση της ανταποδοτικότητας των αμυντικών δαπανών. Απλές και αυτονόητες αλήθειες, που δεν χρειάζονται ποσοτικές θεωρίες για τους εξοπλισμούς για να επαληθευτούν.»

Σχετικά με τους εξοπλισμούς ανέφερε:
«Το πάγωμα των εξοπλισμών είναι ένα ωραίο σύνθημα, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αποτελεί όμως μακροπρόθεσμο στόχο και το τέλος μιας διαδρομής για την επίλυση των προβλημάτων και την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία. Προέχουν ο ριζικός εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός της διαδικασίας των αμυντικών προμηθειών, που θα συμβάλει καθοριστικά και στη μείωση των αμυντικών δαπανών. Και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε, ήδη, επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Στο ερώτημα –«Τι σκέφτεστε για όσους δήλωσαν σοκαρισμένοι από την αναφορά σας ότι οι αμυντικές ανάγκες «κατασκευάζονταν» για να δικαιολογηθούν οι αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων και αν είναι υποκριτικές οι αντιδράσεις» ο ΑνΥΕΘΑ απάντησε:
Ενας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται σε κρίση το πολιτικό σύστημα είναι και το περίσσευμα υποκρισίας που υπάρχει. Ορισμένοι, επειδή κρύβονται από την πραγματικότητα, δηλώνουν έκπληκτοι κάθε φορά που αυτή τους εκπλήσσει. Αυτό που θέλω να αναδείξω είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2009 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας γίνεται μια «επανάσταση» με ουσιαστικές αλλαγές και ρήξεις σε σχέση με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος στον τομέα των αμυντικών προμηθειών και εξοπλισμών.

Με τον συνάδελφό μου κ. Ευάγγελο Βενιζέλο αλλάζουμε όχι μόνο το θεσμικό πλαίσιο, αλλά κυρίως την πολιτική και στρατηγική προσέγγιση στα ζητήματα της αμυντικής πολιτικής, του ρόλου και της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων στις συνθήκες του 21ου αιώνα. Εάν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, τι να κάνουμε; Η κυβέρνησή μας ψηφίστηκε για να σεβαστεί τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Κάντε ένα σχόλιο