Σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Καρατζαφέρη στη Λάρισα για το υπό ανέγερση Ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό και τους ισχυρισμούς του περί «σκανδάλου», ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προφανώς ο κ. Καρατζαφέρης, δεν ενημερώθηκε για την απάντηση που έδωσα στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κ. Α. Γεωργιάδη στη Βουλή και για την αποκατάσταση της αλήθειας για την υπόθεση του υπό ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό. Θέλω να επιλέξω την ηπιότερη εκδοχή της μη ενημέρωσής του, διαφορετικά η εμμονή του στην «σκανδαλολογία» και στην «ισλαμοφοβία» μόνον τις μικροπολιτικές σκοπιμότητές του θα μπορούσε να εξυπηρετήσει λόγω της προφανούς ανάγκης του να απευθυνθεί σε ακραίους και ξενοφοβικούς κύκλους. Του απαντώ λοιπόν με τον πιο καθαρό τρόπο: Το Ισλαμικό Τέμενος θα λειτουργήσει υπό το συντεταγμένο έλεγχο της Πολιτείας, της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, χωρίς παράλληλα να δημιουργηθούν τυχόν εμπόδια στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στην περιοχή.

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν τίτλους ιδιοκτησίας για το Ισλαμικό Τέμενος, όπως ορίζει ο νόμος 3512/2006, που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και αναφέρει αναλυτικά στο άρθρο 4 πως το Τέμενος και η παραχωρηθείσα εδαφική έκταση ανήκουν κατά κυριότητα στον παραχωρήσαντα τη χρήση – δηλαδή, την Ελληνική Πολιτεία.

Σύμφωνα με το ιστορικό της επίμαχης έκτασης, ύστερα από απανωτές απαλλοτριώσεις, από το 1915 μέχρι το 1946, το Υπουργείο Οικονομικών και η τότε Κτηματική Υπηρεσία είχαν παραχωρήσει την έκταση κατά χρήση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να εγκατασταθούν υποδομές του Πολεμικού Ναυτικού. Ένα κομμάτι αυτού του χώρου, έκτασης περίπου 21,5 στρεμμάτων, παραχωρείται κατά χρήση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Παιδείας, για την κατασκευή, με ευθύνη του, του Ισλαμικού Τεμένους.

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Απριλίου 2010 και με το Προεδρικό Διάταγμα 95/2010 επαναχαρακτηρίζονται τα όρια του τμήματος που παραμένουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για χρήση, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τμήματα και υπηρεσίες που είναι αναγκαίες για το Πολεμικό Ναυτικό και την Εθνική Άμυνα της χώρας. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπήρξε ποτέ ιδιοκτήτης της εν λόγω έκτασης. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η επιχειρούμενη, για μια ακόμα φορά, σύνδεση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η σχετική παραπληροφόρηση, είναι προδήλως κατασκευασμένη και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, οι οποίοι γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Μόνον που δεν αφορούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά».

Κάντε ένα σχόλιο