Οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να εντείνουν τις πιέσεις στα μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας για δέματα-βόμβες σε πτήσεις από την Υεμένη με προορισμό τις ΗΠΑ.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία την Δευτέρα επικαλούμενα αμερικανούς αξιωματούχους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μετέδωσαν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εστιάζουν την προσοχή τους όλο και περισσότερο στην Υεμένη και αναζητούν σειρά μέτρων για εντατικοποίηση των πιέσεων προς την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο που εδρεύει στην Υεμένη.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μπράιαν Γουίτμαν, διέψευσε δημοσίευμα της Wall Street Journal για σχέδιο αποστολής ομάδας ειδικών επιχειρήσεων στην Υεμένη για στοχοποίηση των τρομοκρατών εκεί.

Ο κύριος Γουίτμαν είπε σε δημοσιογράφους την Δευτέρα ότι δεν υπάρχει κανένας ανώτερος αξιωματούχος στο Υπουργείο Άμυνας που να εξετάζει σοβαρά μια τέτοια πρόταση.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας στις Μεταφορές ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ομάδα ειδικών κατευθύνεται στην Υεμένη με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να βοηθήσει με τους ελέγχους εμπορευμάτων στο αεροδρόμιο της Σαναά.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο