Ο ΑΟΟΑ είναι ένας Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διέπεται από τον Α.Ν 1563/1950, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Σκοπός του ΑΟΟΑ είναι η στεγαστική εξυπηρέτηση των μελών του με χορήγηση διαμερισμάτων, οικοπέδων και δανείων. Δικαίωμα εγγραφής ως μέλη έχουν όλοι οι μόνιμοι εν ενεργεία αξιωματικοί και ανθυπασπιστές των Ενόπλων Δυνάμεων, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης προς τον Οργανισμό. Μπορούν να καταστούν μέλη επίσης, οι σύζυγοι και τα τέκνα των μονίμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που απεβίωσαν ή αποβιώνουν κατά τη διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας τους, εφόσον πριν αποβιώσουν είχαν δικαίωμα εγγραφής στον ΑΟΟΑ.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για συμμετοχή υπαξιωματικών στον Οργανισμό. Εφόσον υποβληθούν σχετικά αιτήματα, το ζήτημα θα εξεταστεί πάντοτε με δεδομένο ότι πρόκειται για αυτόνομο συνεταιρισμό.

Αυτά απάντησε το ΥΠΕΘΑ στην Ερώτηση 5070/15-10-10 της Βουλής των Ελλήνων:

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πλήττουν σφοδρά και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο θεσμός του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών προσφέρει μέχρι σήμερα μεγάλες υπηρεσίες στα στελέχη των ΕΔ, εξαιρούνται όμως από αυτόν οι υπαξιωματικοί.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο για δικαίωμα συμμετοχής στον ΑΟΟΑ (Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών) και στους υπαξιωματικούς των Ε.Δ., με όρους ανάλογους με αυτούς που ισχύουν και για τους ήδη συμμετέχοντες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης

Ιωάννης Κοραντής

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο