Η Ελλάδα ακύρωσε κάθε αποστολή αλληλογραφίας και πακέτων στο εξωτερικό μετά από διήμερο κύμα παγιδευμένων πακέτων που στόχευαν πρεσβείες και ηγέτες Ευρωπαϊκών χωρών. Η ελληνική αστυνομία δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει αποστολή αλληλογραφίας στο εξωτερικό για τις επόμενες δύο μέρες, όσο οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 11 πακέτα βόμβες στην Αθήνα, τις τελευταίες δύο μέρες.

Πακέτα βόμβες εξερράγησαν έξω από τις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας στην Αθήνα, χωρίς όμως να προκληθούν τραυματισμοί, ενώ οι ζημιές ήταν μικρές. Επίσης η αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενες εκρήξεις ύποπτων πακέτων που είχαν σταλεί στις πρεσβείες της Χιλής, της Βουλγαρίας και της Γερμανίας, ενώ βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν άλλα δύο πακέτα βόμβες στο κτήριο εμπορευμάτων του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας. Παραλήπτες αυτών των πακέτων ήταν η Ευροπόλ στην Ολλανδία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο του Γραφείου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, και είχε σταλεί από την Ελλάδα. Εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ δήλωσε ότι το πακέτο είχε σταλεί στην Γερμανίδα Καγκελάριο ονομαστικά και στόχος του ήταν να προξενήσει σωματική βλάβη. Η αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

VOA

Κάντε ένα σχόλιο