Εκρηκτική ύλη περιέχει το ύποπτο δέμα που έφτασε σήμερα στη μία το μεσημέρι ώρα Γερμανίας στην καγκελαρία με αποστολέα το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στην γερμανική καγκελαρία εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι πακέτο με εκρηκτική ύλη που είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο επιβεβαίωσε το απόγευμα ότι “το δέμα περιείχε πιθανότατα εκρηκτική ύλη”.  Πρόκειται για μέχρι στιγμής άγνωστο μηχανισμό που ήταν σε θέση όντως να ενεργοποιηθεί, αναφέρει η εφημερίδα Berliner Morgenpost, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην καγκελαρία. Η εφημερίδα Tagesspiegel κάνει λόγο για “μαύρη πυρίτιδα”.

“Αποστολέας”, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa το πακέτο έφθασε στην καγκελαρία στη μία το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος), πιθανότατα με την εταιρεία ταχυδρομικών μεταφορών UPS, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tagesspiegel και ανέγραφε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Διώξεως του Εγκλήματος απέκλεισε αμέσως το ταχυδρομείο της καγκελαρίας. Την ώρα αυτή η καγκελάριος Μέρκελ βρισκόταν στο Βέλγιο. Το πακέτο υπέπεσε στην αντίληψη των ανδρών ασφαλείας κατά τη διάρκεια του συνηθισμένου ελέγχου του ταχυδρομείου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Για να προσθέσει ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας δήλωσαν στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού θα προκαλούνταν πυρκαγιά, ενώ θα τραυματιζόταν αυτός που θα το άνοιγε. Η αστυνομία εξουδετέρωσε επιτόπου το πακέτο με ειδικό υδροβόλο.

Σύμφωνα με τις κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας, “η πρώτη εντύπωση είναι ότι ο αποστολέας του πακέτου ήθελε να στείλει ένα μήνυμα”.

DW-WORLD.DE

Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος

Υπεύθ. Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

Κάντε ένα σχόλιο