Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι πυρηνικές υπερδυνάμεις τελικά καταλήγουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και μάλιστα ως μόνιμα μέλη, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε για να ελέγξει τα πυρηνικά όπλα.Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει στην Ινδονησία σήμερα μετά από τριήμερη επίσκεψη στην Ινδία, όπου εξέφρασε υποστήριξη για τις προσπάθειες της χώρας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Ινδίας την Δευτέρα, ο κύριος Ομπάμα αναφέρθηκε στη «δικαιωματική θέση» της Ινδίας παγκοσμίως, που θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, οι ΗΠΑ θέλουν έναν Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που θα είναι αποδοτικός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος.

Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Μανμοχάν Σινχ, ο κύριος Ομπάμα χαιρέτησε την Ινδία σαν μια σημαντική περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη. Επίσης ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για την μείωση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η σύντομη επίσκεψη του Προέδρου στην Ινδονησία θα έχει ως κύρια θέματα συζητήσεων τα ίδια που είχε κατά την παραμονή του στην Ινδία, ειδικότερα την διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η οικονομική ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΠΗΓΗ VOA

Κάντε ένα σχόλιο