Κυκλοφορούν σήμερα τα απομνημονεύματα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους με τίτλο “Decision Points», «Σημεία Απόφασης» με πολλά αμφιλεγόμενα σημεία που προκαλούν αίσθηση.

Στο βιβλίο του, o πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι εξέτασε την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά πυρηνικού συγκροτήματος της Συρίας κατόπιν προτροπής του Ισραήλ το 2007.

Αλλά, όπως αναφέρει ο κ. Μπους στο νέο του βιβλίου, τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε επίθεση. Το Ισραήλ κατέστρεψε το συγκρότημα, ενώ η Συρία αρνούνταν ότι αυτό προορίζονταν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπους επίσης αναφέρεται σε «ένα αρρωστημένο συναίσθημα» όταν δεν κατάφεραν να εντοπιστούν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Επίσης, ο εξηντατετράχρονος πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνεται της απόφασής του να εισβάλλει στο Ιράκ. Και τονίζει ότι οι Ιρακινοί πολίτες βρίσκονται τώρα σε καλύτερη θέση χωρίς τον πρώην ηγέτη τους Σαντάμ Χουσεΐν, τον όποιο και αποκαλεί «ανθρωποκτόνο δικτάτορα».

VOA

Κάντε ένα σχόλιο