Συμφώνως με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ρόδο, αναφέρεται ότι, την 31η Οκτωβρίου, επισημάνθηκε τουρκική φρεγάτα, να κινείται με κατεύθυνση από την Ρόδο προς την Σύμη, πολύ κοντά στις ροδιακές ακτές, περίπου στα 3 ν,μ. Το γεγονός μάλιστα, κινηματογραφήθηκε και ήδη έχει αναρτηθεί, σε πολλές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Αυτά δήλωσε ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή ρωτώντας το ΥΠΕΘΑ:
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες αυτές; Είναι σε γνώση του γεγονότος το υπουργείο; Η τόσο «κοντινή» αυτή διέλευση του τουρκικού πολεμικού σκάφους, την 31η Οκτωβρίου, μέσα στα ελληνικά (ροδιακά) χωρικά ύδατα, επισημάνθηκε και ελέγχθηκε, κατά τα προβλεπόμενα, από το Πολεμικό μας Ναυτικό;
2.Ποιες ήσαν οι ενέργειες, που προέβη περαιτέρω το υπουργείο, για το περιστατικό;

Σε απάντηση του το ΥΠΕΘΑ δήλωσε ότι η τουρκική φρεγάτα BARBAROS (F-244) την 31 Οκτ. 2010 κινήθηκε στην περιοχή βορείως της ν. Ρόδου στο πλαίσιο συμμετοχής της στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, μαζί με λοιπά πλοία της νατοϊκής δύναμης. Διήλθε αβλαβώς από Ε.Χ.Υ. στην περιοχή βορειοδυτικά της Ρόδου με προορισμό τη NB AKSAZ. Το γεγονός επισημάνθηκε εγκαίρως καθώς υφίσταται ετοιμότητα από όλα τα επίπεδα και όλους τους κλάδους των Ε.Δ. για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ενέργειας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Κάντε ένα σχόλιο