Σχετικά με τις απόψεις Πάγκαλου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους ένστολους γενικά i.e.«Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», ο ΥΕΘΑ δήλωσε τα εξής:

Ευ. Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Η Κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους μεταφέρω, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το φρόνημα του ελληνικού λαού: Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν.

Δημοσιογράφος: Συμμερίζεστε ότι η αλλαγή διακυβεύματος θα είναι αποτελεσματική ως τακτική για τις επερχόμενες εκλογές;

Ευ. Βενιζέλος: Τι πρέπει να προκύψει ως εκλογικό αποτέλεσμα στις 7 Νοεμβρίου; Πρώτον, μια θεσμικά αξιόπιστη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση με τοπικές και περιφερειακές ηγεσίες άξιες να χειριστούν την πρόκληση της τοπικής ανάπτυξης, την πρόκληση του Καλλικράτη. Το πολιτικό μήνυμα, όμως, των εκλογών πρέπει να έχει και μία περαιτέρω διάσταση. Πρέπει η χώρα, το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα πολιτικά ισχυρή και σταθερή. Πρέπει η κοινωνία να είναι μια κοινωνία συνεκτική και το έθνος ενωμένο γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, η οποία δεν είναι απλά οικονομική, αλλά είναι πραγματικά εθνική. Και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, με την ωριμότητα, την ευφυΐα και το ένστικτο που διαθέτει, θα στείλει τα σωστά μηνύματα.

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο