«Καλημέρα σας. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, η οποία μου έγινε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έτυχα μιας λεπτομερούς και σε βάθος ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν πολύ σημαντική. Πρέπει να πω ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιρετικής ετοιμότητος και υψηλού φρονήματος, είναι εγγύηση και για την ασφάλεια της περιοχής αλλά και για την ασφάλεια του ελληνικού λαού, που έχει εναποθέσει τα όνειρα και τις ελπίδες του στα ένστολα παιδιά του.

Θέλω επίσης να αποτίσω τιμές και στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δουλειά που κάνουν. Μια δουλειά που χρειάζεται γερά νεύρα και πολλές φορές ξεπερνάει ψυχοσωματικά τις αντοχές ενός ατόμου. Τιμάμε αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις –συμπεριλαμβάνω και την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων- νομίζω ότι η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον την ηρεμία να ρίξει τις δυνάμεις της στη μεγάλη μάχη του ξεπεράσματος της οικονομικής κρίσης.

Ακόμη μια φορά θέλω να σας ευχαριστήσω κ. Υπουργέ και εσάς κ. Μπεγλίτη και όλη την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τις παραπάνω δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους έκανε ο ΠτΔ κ. Παπούλιας μετά τη σύσκεψη που διήρκεσε ενενήντα λεπτά στο ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο